Aquest dijous, el govern espanyol s’ha vist obligat a retornar fins a 9.000 test ràpids de coronavirus que havia comprat a la Xina. El motiu: eren defectuosos. De fet, segons l’ambaixada xinesa a Espanya, l’empresa Shenzhen Bioeasy Biotechnology ni tan sols compta per ara amb la llicència oficial de l’Administració Nacional de Productes Mèdics per vendre els productes. Tot això contrasta amb el relat del president Pedro Sánchez, que dissabte passat va arribar a dir que eren “test fiables i homologats”.

En la seva compareixença des del Palau de La Moncloa, Pedro Sánchez presumia que ja s’havia materialitzat “la compra i la posada en marxa dels test ràpids, un fet molt important”. I afegia: “Es tracta de test fiables i homologats”. I insistia: “Aquest últim punt és molt important, l’homologació. És molt important perquè han de comptar amb totes les garanties sanitàries”. En aquest sentit, el president espanyol explicava que ja tenien compromeses fins a 640.000 unitats d’aquestes proves i que arribarien fins a un milió.

Aquest dijous el Ministeri de Sanitat s’ha vist obligat a retornar fins a 9.000 unitats de test ràpids. Després que el Centre Nacional d'Epidemiologia comprovés el producte han constatat que "les especificacions d'aquest lot enviat no corresponen al certificat de qualitat CE" i que per això s'ha procedit a retornar aquest paquet al fabricant xinès Bioeasy. Segons ha explicat el responsable tècnic de Sanitat, Fernando Simón, l'empresa els canviarà. Es tracta d'una primera remesa que va adquirir dies enrere el Ministeri, que encara espera l'arribada d'una comanda.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món