Després de tancar amb Pablo Casado que la taula de reconstrucció del coronavirus seria una comissió al Congrés dels Diputats, Pedro Sánchez ja treballa per posar-la en marxa tan aviat com sigui possible. Els grups parlamentaris del PSOE i Unidas Poemos han registrat aquest divendres la petició de creació d’una comissió permanent. El president espanyol vol que aquest fòrum es constitueixi i comenci a treballar la setmana que ve. L'objectiu, "conclusions conjuntes sobre les mesures a adoptar". Abans la Mesa i la Junta de Portaveus de la cambra baixa hauran de donar-hi llum verda en la seva reunió de dimarts que ve. 

Com ja va avançar Pedro Sánchez als grups, la petició de comissió gira al voltant de quatre àrees de treball: “el reforçament de la sanitat pública; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; l’enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la posició d'Espanya davant la Unió Europea”. La voluntat és que la comissió emeti un dictamen que debati el ple de la cambra, i que contindrà resolucions i propostes que surtin de la seva tasca. La Moncloa treballa amb l’horitzó del mes de juny per aconseguir grans acords sobre el futur post-covid.

Concretament, el document del PSOE i Unidas Podemos estableix que “el termini establert per al desenvolupament dels treballs de la comissió és de dos mesos”. No obstant això, “aquest termini podrà ser prorrogat per la Mesa de la Cambra escoltada la Junta de Portaveus”. De la comissió participaran tots els grups parlamentaris i els acords s’adoptaran sota el criteri del vot ponderat en funció del seu pes.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món