L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat i al govern espanyol que treballin per establir un corredor segur entre el Regne Unit i l'aeroport de Reus que garanteixi l'arribada de turistes britànics a la zona.

Granados ho justifica pel fet que el municipi, la resta de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre s'estan veient "molt poc afectats" per la Covid-19. Segons l'alcalde, és "injust" que es posi tothom "dins el mateix sac" de la quarantena de 14 dies imposada pel Regne Unit a les persones que provinents de l'estat espanyol. Per aquest motiu, ha exigit que es consideri Salou com una destinació segura, en la línia del que es planteja per a les Balears i les Canàries. 

Granados ha advertit que només amb el turisme de proximitat "no n'hi ha prou" per mantenir l'activitat turística en tot el litoral de l'estat espanyol. "Per mantenir una infraestructura hotelera tan potent com la de Salou cal que vingui gent de fora", ha insistit el batlle. 

L'alcalde ha defensat que "des del primer moment de la pandèmia hem estat un municipi molt responsable, net i segur de coronavirus" i ha reclamat als governs que ho tinguin en compte. Segons Granados, cal que defensin el territori i permetin la seva reactivació econòmica. 

Tanmateix, per ara el govern britànic mantindrà la mesura de la quarantena a tots els territoris de l'Estat.

Els britànics, els tercers clients

Els turistes del Regne Unit són el tercer client a la demarcació de Tarragona, amb 2.219.000 pernoctacions l'any 2019, segons l'Observatori del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat. A les platges de la Costa Daurada se situen com a segon client i només a Salou -on és el principal mercat estranger- van fer 1,4 milions de pernoctacions l'any passat.