La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha reaccionat de forma ridícula en una entrevista a Catalunya Ràdio, quan li han plantejat si el govern espanyol ha de confinar Madrid tal com el govern català ha confinat Igualada. Robles no ha sabut què respondre. 

"Tots creiem que sabem de tot, però jo cada dia m'adono que sé de menys i en aquests temes sanitaris tampoc en sé", ha deixat anar

 

La ministra, que és una de les responsables del govern espanyol en la crisi del coronavirus, ha començat defensant que no s'ha de mirar només Madrid, sinó fer una valoració genèrica a nivell espanyol. Però quan el presentador li ha plantejat si això no suposarà que el focus de Madrid pugui infectar altres zones, també li ha donat igualment la raó.

Aquesta ha estat l'escena:

"Això no és un problema de Madrid, Barcelona, Catalunya o Galícia. És un problema de persones, de persones que hem de protegir. Ens equivocaríem si féssim un plantejament de Madrid o Barcelona. En aquest moment tots els ciutadans jo diria que del món som tots iguals", ha indicat la ministra.

El periodista Roger Escapa ha plantejat llavors a Robles: "Però ministra els focus si que estan en territoris, no? Madrid té un focus, Catalunya té el focus d'Igualada. Si no es tanca el focus hi ha el risc de contaminar tot el territori, no?"

I la ministra no ha dubtat a donar-li igualment la raó: "Jo no soc una experta, però sembla que sí. Els xinesos van confinar una província important perquè el virus no s'expandís", ha admès.

 Al final l'embolic era tan gran que Robles s'ha fet la desentesa.