La reunió diària del comitè comitè de gestió tècnica del coronavirus avui s'ha traslladat de La Moncloa a La Zarzuela. Des de les cinc de la tarda, el rei Felip VI està reunit amb el president Pedro Sánchez, els ministres que actuen com a autoritats delegades competents durant l'estat d'alarma, així com els membres tècnics. Després de la trobada, a les nou de la nit, està prevista una declaració institucional del monarca, que arriba tres dies després de trencar les relacions amb el seu pare Joan Carles I per l'ombra de la corrupció que plana sobre el seu mandat.

A banda del Rei i Sánchez, de la reunió hi participen el ministre de Sanitat, Salvador Illa; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; el ministre de Transports, José Luis Ábalos; la ministra de Defensa, Margarita Robles; el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón; el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villaroya; el director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña; el director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, i la secretària general de Transports, Maria José Rallo.

L'única reacció de la Casa Reial als escàndols del Rei emèrit, amplificats per la investigació judicial a Suïssa, va ser el comunicat de diumenge passat, en plena crisi pel coronavirus i l'estat d'alarma acabat de declarar. Llavors, Felip VI va comunicar que renunciava a l'herència que li pogués pertocar i també li retirava l'assignació econòmica que rebia.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, Espanya i el món