El desgavell que regna al govern espanyol amb les màscares defectuoses que havien estat autoritzades pel mateix executiu ha obligat a retirar-les també a Andalusia, i això ha provocat les protestes de sanitaris, perquè ja les havien usat.

"Jo mateix he estat fent servir aquestes màscares de l'envàs verd, que han substituït per altres d'envàs blau. Però hem estat usant-les una setmana. I hi hauríem estat més temps si no arriba a ser perquè algun lúcid s'ha adonat que algunes no complien la funció", ha indicat un sanitari al Diario de Cádiz.

El vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, ha anunciat que es retiraven en total 68.400 màscares defectuoses del tipus FFP2 que havien rebut del mateix govern espanyol.

Marín ha explicat que aquest lot no ha arribat diferenciat de la resta de material procedent de govern espanyol, per la qual cosa han donat instruccions per identificar en quins centres s'han distribuït i poder "retirar-les immediatament". Ha precisat que l'alerta amb l'error de l'executiu espanyol ha arribat aquest divendres.