Quim Torra torna a reclamar les competències del Govern per combatre la crisi del coronavirus. El president català ha explicat a través d'un fil a Twitter que Catalunya necessita tenir les competències per fer front de primera mà la gran crisi generada per la Covid-19.

Torra ha reiterat el perquè refusen la pròrroga de l'estat d'alarma i la necessitat de tenir a l'abast tots els recursos per superar l'abans possible l'actual crisi. Amb tot, ha explicat que calculen en 5.000 milions d'euros el cost sanitari i les pèrdues que ha tingut la Generalitat.

Sobretot destaca les enormes pèrdues en els sectors del turisme, el comerç i la cultura, i que "l'únic que hem rebut fins ara de l'Estat és la retallada de més de 200 M€ en polítiques d’ocupació. Intolerable".

I també ha explicat que el Govern necessita "urgentment" una sèrie d'ajudes, entre les quals destaca la demanda de 5.000 milions d'euros del Fons Espanyol.

Declaració clara d'intencions després d'una nova jornada de reunió entre els presidents autonòmics i Pedro Sánchez, i amb la pròrroga de l'estat d'alarma en l'horitzó.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.