Primers entrebancs pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, amb l'estudi serològic per avaluar l'impacte real del coronavirus a la societat espanyola. Tal com ha informat el govern de l'Aragó, algunes de les persones que s'estan trucant perquè participin, es neguen a contestar perquè es pensen que es tracta d'una bola, una notícia falsa

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha seleccionat 1.728 llars d'aquesta comunitat autònoma que s'incorporaran a l'Estudi Nacional Epidemiològic de la infecció, coordinat pel Ministeri i l'Institut de Salut Carlos III. No obstant, moltes famílies que s'han escollit de forma aleatòria, prèviament havent-se inscrit de forma voluntària, canvien de parer quan reben la trucada del 061. Aquest primer contacte serveix per anotar les dades com el domicili i citar-los per les proves. Però moltes vegades, l'estudi es frena en aquesta fase i els participants no confien amb l'atenció rebuda.

Per això, des del govern aragonès recorden que "la participació de la ciutadania és fonamental perquè aquest estudi sigui efectiu" i criden a la calma perquè no és cap fake new. L'estudi té una evolució marcada i també necessita mostres de sant de tots els participants per analitzar posteriorment al Centre Nacional de Microbiologia.

De moment, cap altra comunitat autònoma s'ha vist amb la necessitat d'enviar aquest missatge públic per poder tirar endavant l'estudi. Aragó aportarà els resultats de 4.300 persones d'un total de 60.000 i ha estat de les primeres comunitats que ha començat a treballar.