Que els nens puguin començar a sortir després d'un mes de confinament pel coronavirus és una de les mesures més esperades, però la manera com ha decidit aplicar-la el govern de Pedro Sánchez està aixecant polseguera. La intenció de l'executiu espanyol és autoritzar que els menors de 14 anys puguin acompanyar els seus pares a fer les activitats permeses fins ara, com ara anar al supermercat, a la farmàcia o al banc. És a dir, per fer encàrrecs, no per gaudir a l'aire lliure. 

Les crítiques no han trigat a arribar, des de diversos flancs. Un dels més clars i contundents ha estat el cap de l'oposició, Pablo Casado. Després de diversos dies de tensió amb Pedro Sánchez, el president espanyol havia aconseguit arrossegar el líder del PP a negociar un gran acord de país per superar la crisi del coronavirus. Però la treva ha durat poc. 

El president dels populars, que té dues criatures, s'ha indignat amb la proposta del govern del PSOE i Podemos. No pel què, sinó pel com. 

"Fa 10 dies que demano que els nens puguin sortir després d'un mes confinats, però no per anar amb els seus pares a establiments concorreguts i amb risc de contagi", ha afirmat Casado al seu compte de Twitter. Al mateix escrit demana al govern espanyol que rectifiqui la mesura i permeti als nens "fer passejos curts per zones obertes". 

Des de Catalunya, el líder del PP català ha compartit la crítica, però afegint-hi la seva habitual dosi d'ironia. La contraproposta d'Alejandro Fernández, que els nens governin i Pedro Sánchez i Pablo Iglesias surtin a passejar acompanyats d'un adult.