L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat aquest dilluns que existeixen evidències científiques que els infectats pel coronavirus poden transmetre la malaltia després d’haver-se recuperat. Per aquesta raó, ha advertit que cal mantenir l’aïllament, com a mínim, quince dies després de deixar de presentar símptomes.

Així mateix, l’OMS ha advertit que tots els casos sospitosos, també aquells que presenten símptomes lleus, han de ser sotmesos a les proves diagnòstiques perquè aquells que el resultat sigui positiu puguin ser aïllats i trencar així la cadena de contagi.

Segons el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a banda de les mesures de distanciament social –mantenir distància entre persones i les mesures d’higiene-, cal un “augment urgent” de proves, aïllament i rastreig de contactes.

En una conferencia de premsa ha explicat que les persones amb coronavirus han de ser aïllades, preferiblement en un hospital. En el cas que hagin de passar la malaltia a les seves cases, han de dormir en una habitació separada de la resta d’habitants i, preferiblement, utilitzar un bany diferent. S’ha d’evitar qualsevol visita i les persones amb bona salut han de rentar-se curosament les mans després d’entrar en contacte amb el malalt. Uns i altres han d’usar mascarilles.

La cap de la unitat de malalties emergents de l’OMS, Maria Van Kerkhove, s’ha referit al contagi entre nens. Ha advertit que, tot i que existeix la tendència a què desenvolupin la malaltia de manera greu, hi ha nens que han mort pel coronavirus. “No podem dir que universalment aquesta malaltia és lleu en nens”, ha puntualitzat.