El govern de Pedro Sánchez considera que la mesura que ara pren per fer front al coronavirus és "una idea innovadora". Així ho ha repetit fins a tres vegades la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que ha omès que siguin les mateixes mesures que fa més d'una setmana reclamava primer el president Quim Torra, i posteriorment altres presidents com el de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras.

El missatge del govern central és clar i Montero ha repetit les mateixes paraules que Sánchez per felicitar-se de la seva pròpia gestió: "Seguim sent els més dràstics, fins i tot costa abaixar els nivells de confinament". La unitat ha estat un altre dels conceptes principals de la compareixença d'aquest migdia.

D'una banda, ha demanat unitat entre comunitats autònomes i govern central, dels qui Montero ha admès que se sorprèn que "les reunions amb ells siguin constructives i després el que diuen en els altaveus dels mitjans de comunicació sigui una altra cosa". De l'altra, també exigeix que Europa tingui una mateixa resposta i ha confessat el desig que tots els països "actuessin igual, però no es pot imposar res com al nostre país", on ha recordat que "no té cap sentit fer diferències". 

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha reiterat les mesures d'aquest nou confinament a partir de dilluns que ja va avançar el president Sánchez: "Tots els dies hauran de ser diumenge, prioritzem l'interès general per davant del particular". I que la decisió es pren per reduir, sobretot, la mobilitat.

Malgrat que moltes feines quedaran prohibides, les empreses sí que podran seguir formulant un ERTO i l'objectiu d'aquells que quedin afectats pel nou confinament, Díaz conclou: "L'empresa ha de retribuir tots els conceptes i els treballadors hauran de retornar les hores que no hagin desenvolupat".

YOLANDA DIAZ MINISTRA DIUMENGE 29 MARÇ