Les manifestacions setmanals han tornat a Catalunya. Cada dimarts, els CDR i la CUP, a partir de les vuit del vespre, omplen moltes places de Catalunya per reclamar que es posi "la vida per davant del capital" durant la recuperació de la crisi del coronavirus i com a resposta a les "retallades de drets i llibertats". 

A les diferents convocatòries els manifestants també han reclamat que s'acabin les retallades en sanitat i la fi de la "brutalitat policial" entre d'altres. Durant les manifestacions també s'han pogut veure cartells antifeixistes. Des de l'organització de les manifestacions ha celebrat les adhesions al manifest de diverses entitats independentistes com Arran, Alerta Solidària, l'ANC o el SEPC.

Alhora, reivindiquen que tot i defensar el dret a manifestació durant l'estat d'alarma, aquestes protestes són una eina per forçar canvis en la situació política de Catalunya i alhora, també estar acompanyades durant l'estat d'alarma "que ens ofega amb tanta mort i precarietat".

Manifestació gracia coronavirus - Victor Antich

Manifestació a la plaça de la Vila de Gràcia. Víctor Antich

A més, els manifestants també reivindiquen recuperar els carrers davant de les manifestacions de dretes que reclamen la dimissió del govern espanyol que es van originar al barri de Salamanca de Madrid.

Les manifestacions d'aquest dimarts s'han convocat a més d'una trentena de municipis de Catalunya com Barcelona, Sabadell, Granollers, Tarragona, Lleida o Vilanova i la Geltrú.

Cadascuna de les concentracions han reunit un volum baix de persones, però en total han sumat milers de persones reivindicant-se arreu de Catalunya. En tots els casos s'han respectat les mesures de seguretat i distanciament social imposats durant l'estat d'alarma.

En el cas de la mobilització a la plaça de la Paeria de Lleida, els Mossos han identificat el manifestant que ha llegit el manifest. A prt d'ell hi havia una trentena de persones que s'han reunit respectant la distància de seguretat.