El compromís de derogar la llei mordassa del PP es manté intacte. Així ho ha assegurat aquest dijous Fernando Grande-Marlaska, fent referència a un dels punts de l'acord del govern de coalició. No obstant això, el ministre de l'Interior ha precisat que ara per ara hi ha altres prioritats, "altres qüestions a fer front". Els plans continuen passant per elaborar una nova llei de seguretat ciutadana, on alguns articles es podrien mantenir, com els de desobediència a l'autoritat, tot i que sota uns paràmetres diferents.

En la seva compareixença davant la comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, Grande-Marlaska ha assenyalat que "evidentment en el nostre programa està derogar la llei mordassa i la derogarem", però ha contraposat que "ara tenim altres qüestions importants a fer front, com és obvi". 

Tot i això, el ministre de l'Interior ha defensat les denúncies policials contra ciutadans que s'han saltat el confinament, algunes de les quals s'han fet esprement la llei mordassa. En aquest punt, el responsable de les forces de seguretat de l'Estat ha recordat que hi ha un "mandat", el decret d'estat d'alarma, que ja és conegut pel conjunt dels espanyols.

Fins al dia d'avui, sota l'estat d'alarma, s'han interposat un total de 680.000 propostes de sanció i s'han detingut al voltant de 6.000 persones, segons ha detallat el ministre de l'Interior. 

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món