L'eurodiputat popular José Manuel García-Margallo situa el procés català com un dels problemes que pot derivar-se d'aquesta crisi del coronavirus. En una entrevista a Ràdio 4 titlla el moment actual "d'extrema gravetat" per poder parlar "d'avançar en l'independentisme, és absurd" i per això conclou: "La crisi farà augmentar el secessionisme que és de caire populista i en aquest cas el català és antic".

Tirant d'hemeroteca, Margallo ha tornat a reiterar la prohibició de qualsevol mena de referèndum i ha situat l'inici del que considera que és un conflicte amb la primera consulta: "El 9-N del 2014 no s'hauria d'haver celebrat". Per això, novament, ha declarat que el Partit Popular va perdre les darreres eleccions per culpa de Catalunya però també de la corrupció i la crisi, el que ell anomena "les tres C".

Margallo també demana un gran pacte nacional per fer front al coronavirus però excloent-ne, precisament, un dels integrants del govern espanyol actual: Podemos: "És necessari un govern de concentració nacional, però no hauria d'incloure Podemos ni Vox". L'eurodiputat considera aquests dos partits com els extrems oposats d'una política que ha de quedar al marge de la resolució del conflicte sanitari i econòmic derivat de la Covid-19.

També fixa la durada d'aquest govern: dos anys. I justifica el canvi perquè considera que el govern actual "està entrant en una deriva totalitària perillosa". I per això considera que el president Pedro Sánchez "genera desconfiança a Europa" on recorda que no es pot anar amb "improvisacions".