Avui, com va avançar el ministre Salvador Illa, es donarà a conéixer l’ordre ministerial que regula el desconfinament d’aquest dissabte. Aquesta ordre controlarà, com en el cas dels nens, la sortida dels adults per poder passejar i fer esport de manera individual. De moment, ni rastre al BOE. No obstant això, sí que se'n coneix un aspecte: finalment s'ha acceptat el sistema de franges horàries per edats, com plantejava la Generalitat. Serà Illa qui doni els detalls aquesta tarda en una roda de premsa a La Moncloa.

Segons informen des de l'executiu espanyol, el comitè tècnic de desescalada "ha establert en la seva reunió d'aquest matí, a tenor de les dades que mostren la bona evolució de la pandèmia a Espanya, les franges horàries per les quals s'organitzaran les sortides de la població a partir del pròxim dissabte". En aquest sentit, assenyalen que serà Salvador Illa qui "explicarà aquesta tarda en roda de premsa a Moncloa l'abast i els detalls de l'ordre ministerial que determinarà aquestes franges horàries".

En una entrevista a la SER aquest dijous al matí, el ministre de Transports ha sostingut que el més "ideal" és "seqüenciar" les sortides per “conjugar-les” amb les dels nens, permeses des de diumenge passat. D'aquesta manera, ha continuat, s’evitaria una “sortida explosiva”. Ha assenyalat que això és "el que plantejarà" el ministre de Sanitat durant la jornada d'avui.

Per altra banda, la vicepresidenta Teresa Ribera, responsable de la desescalada a la Moncloa, ha defensat en una entrevista a RNE la necessitat de continuar prorrogant l’estat d’alarma. Ha justificat que, sense aquesta prerrogativa excepcional, “és difícil limitar la llibertat de circulació de les persones o les obligacions de quedar-se preferentment a casa”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món