A partir del dilluns comença el desplegament policial i militar a la Comunitat de Madrid. Així ho ha reclamat el govern autonòmic d'Isabel Díaz Ayuso i així ho ha confirmat el delegat del govern espanyol a Madrid. José Manuel Franco ha explicat que els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i més de 200 agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil començaran a treballar contra la pandèmia la setmana que ve. Aquest divendres està previst que s'ampliïn les zones afectades per les restriccions, que ara són 37 zones bàsiques de salut, la majoria a la capital.

En una entrevista a Onda Cero aquest dijous, José Manuel Franco ha assegurat que els cossos policials i militars estan "preparats" i tenen els plans "a punt" per poder actuar "quan calgui" i "on calgui", i que s'ha acordat amb la Comunitat que sigui a partir del dilluns. Davant els possibles canvis que siguin anunciats demà, el delegat del govern espanyol ha admès que "és possible que els plans s'hagin d'ampliar", però que "hi ha absoluta predisposició".

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'ahir, el vicepresident i portaveu Ignacio Aguado va anunciar que demanarien a l'Exèrcit suport per instal·lar carpes a les zones sanitàries amb restriccions per a la realització de tests, així com la incorporació de 222 efectius de la policia espanyola per a fer complir les normes. També va reclamar al govern espanyol una reforma "exprés" de la normativa vigent per poder contractar 300 metges extracomunitaris.

Segons va avançar el viceconseller de Sanitat Antonio Zapatero, la Comunitat de Madrid té previst anunciar aquest divendres l'ampliació de les zones amb restriccions pel coronavirus, que se sumaran a les 37 àrees bàsiques de salut. També estan "estudiant" noves restriccions, com reduir aforaments en l'àmbit de la restauració a tota la regió. L'objectiu reiterat per les autoritats madrilenyes és evitar sigui com sigui un "confinament total" de la tota la comunitat, que seria "la mort", en paraules de la presidenta Isabel Díaz Ayuso.

Illa: “Venen setmanes dures”

En roda de premsa des de La Moncloa, després de la conferència multisectorial d’Educació i Sanitat, Salvador Illa ha advertit que “venen setmanes dures a Madrid” i que les mesures que es prenguin en els pròxims dies requeriran de “determinació”. Aquest migdia es reuneix l’espai de cooperació amb la Comunitat de Madrid i s’abordarà la situació. El ministre de Sanitat d’ha compromès a estudiar les demandes que li ha fet arribar la Puerta del Sol. Entre aquestes, la de permetre la contractació de metges extracomunitaris. "Seran objecte d'estudi i intentarem complir-les", ha assegurat Illa.