L'Exèrcit espanyol ja fa una setmana que s'ha desplegat a Catalunya pel coronavirus, i continua les seves operacions. Segons ha informat el cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, avui durà a terme accions de desinfecció al centre de control aeri de l'Aeroport del Prat. Els militars actuaran aquest dimecres en 135 localitats de tot l'Estat espanyol, amb un contingent d'uns 2.900 efectius. De fet, amb les operacions d'avui, les Forces Armades ja hauran actuat a totes les comunitats autònomes.

En el marc de l’Operació Balmis de lluita contra la pandèmia, l’Exèrcit continuarà desplegant per tot el territori de l’Estat. A banda de la nova desinfecció a l’Aeroport de Barcelona, el JEMAD ha volgut destacar que avui comença a funcionar el centre d’acollida per a persones sense llar que han “ajudat a construir” a la Fira de Barcelona, a petició de l’Ajuntament de la capital catalana.

A part d’això, avui tenen previst intervenir en 99 residències de gent gran, després de fer-ho ahir en 113. Segons ha explicat Villarroya, ja han actuat en més de 500 residències. En algunes hi han arribat a trobar cadàvers.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món