El govern espanyol ha engegat una campanya per captar turisme alemany, quan el govern d'Angela Merkel demana explícitament als seus ciutadans que aquest estiu no vagin de vacances a Espanya, a causa del coronavirus.

La campanya espanyola, que utilitza l'etiqueta #SpanienWartetaufDich" ("Espanya t'espera"), ha publicat un vídeo convidant els turistes alemanys a acudir igualment a les platges del sud.

El vídeo demana que "avui queda't a casa", però afirma que demà "Espanya t'espera", donant la imatge d'un merescuda fi del desconfinament, i com si a l'Estat espanyol d'aquí a l'estiu la crisi del coronavirus estigui resolta.

El comissionat de turisme del govern alemany, Thomas Bareiss, va demanar la setmana passada des de la cadena ZDF, que els alemanys s'oblidin aquest any de fer vacances a Espanya, a causa de la crisi del coronavirus, i també va citar Grècia i Turquia.

Espanya va rebre l'any 2019 més d'11 milions de turistes alemanys segons un estudi de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), per tant, es preveuen pèrdues considerables en el sector.

El govern espanyol també ha fet el vídeo en altres idiomes, buscant diferents mercats.