El desembarcament de l'exèrcit en l'operatiu del govern espanyol pel coronavirus ha fet esclatar la tensió amb la Guàrdia Civil, pel paper que fa cadascú i els diferents criteris que tenen el Ministeri de Defensa i el d'Interior, segons informa el diari El Mundo

"Les discrepàncies entre els ministeris de l'Interior i de Defensa per abordar les tasques de patrullatge conjunt entre militars i guàrdies civils han portat a situacions de tensió en diverses delegacions del govern espanyol", assegura el rotatiu.

La Guàrdia Civil afirma que els militars estan actuant de manera unilateral i que, malgrat que el comandament de la seguretat ciutadana està en mans del Ministeri de l'Interior, que entenen que és qui hauria de dirigir els equips, "funcionen per lliure" i han fet passos encara no pactats. "Hi ha molta tensió", asseguren, i citen el cas d'Almeria i Melilla.

El cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general Miguel Àngel Villarroya, va dir dimarts que s'havien posat en marxa patrullatges conjunts amb la Guàrdia Civil a 87 localitats espanyoles de 13 províncies. Però a la pràctica són pocs els que funcionen, segons el diari.​

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.