ERC ha exigit a l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, que rectifiqui i es disculpi públicament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, després d'haver anunciat aquest dijous que se la declara persona non grata. En un comunicat, els republicans recorden que el batlle ha estat desautoritzat pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha valorat i defensat la tasca dels responsables sanitaris del Govern.

Els republicans també apunten que aquest anunci és la "culminació" d'un comportament "indigne i insolidari" que l'alcalde ha mantingut al llarg de tota la crisi del coronavirus i que va començar amb la instal·lació d'un hospital de campanya en un poliesportiu municipal per part de la Guàrdia Civil malgrat que ho desaconsellaven els experts.

ERC també reclama a Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, on Llorca ostenta el càrrec de diputat delegat de Salut Pública i Consum, que es posicioni sobre les declaracions de l'alcalde i la conviden a reprovar-lo públicament.

Per últim, ERC denuncia el tarannà "escassament democràtic" de Llorca per anunciar una mesura "personalista" que no ha estat sotmesa a debat al ple municipal. "Els ciutadans i les ciutadanes de Sant Andreu de la Barca mereixen un lideratge polític a l’alçada de les seves necessitats, encara més en una crisi com la que estem vivint", finalitza el comunicat.