La credibilitat del govern de Pedro Sánchez en la crisi del coronavirus s'ha enfonsat, fins al punt que ha quedat en darrera posició en un sondeig internacional realitzat per la Universitat d'Oxford i l'Institut Reuters. L'enquesta ha analitzat els casos d'Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, Alemanya, Corea del Sud i l'Argentina, i el govern espanyol ha quedat com el que té més crítics entre els seus ciutadans i que alhora suspèn.

A Espanya és on més es recela de la informació oficial del govern de l'Estat, fins i tot més que als EUA amb Donald Trump.

L'enquesta s'ha realitzat a 8.500 persones preguntant quina confiança dona el seu govern sobre el coronavirus, entre d'altres matèries, entre el 31 de març i l'1 d'abril, i la conclusió és evident. 

Només un 46% dels ciutadans confia en el govern de Pedro Sánchez pel que fa a la crisi del coronavirus, i hi ha un alt percentatge del 35% que no se'n refien gens. En canvi, els científics i experts sanitaris tenen una credibilitat del 84%, amb una inapreciable oposició.

Oxford Reuters 2

El cas d'Espanya no se sembla en absolut al d'Alemanya, on el govern d'Angela Merkel té una àmplia credibilitat sobre el 59% de ciutadans, amb tan sols un 18% de crítics.

Oxford Reuters 1

 

De fet, Espanya se situa per sota dels EUA de Trump, que es troba amb un rebuig del 33%, dos punts per sota del que pateix Sánchez, tot i que la confiança en el president nord-americà també és dèbil.

En tots els altres casos, més del 50% dels ciutadans expressa plena confiança en el seu govern.