Malgrat que aquest dissabte al matí fonts del govern espanyol han assegurat que en la fase 1 de la desescalada pel coronavirus no estan permesos els viatges a les segones residències, encara que siguin dins la mateixa província, illa o àmbit de salut de referència, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit en roda de premsa que sí que es poden fer viatges.

De fet, Sánchez ha contestat amb seguretat a una pregunta sobre si es podia viatjar o no a segones residències dins l’àmbit territorial de la desescalada, tot afirmant que "dins de la mateixa província vostè pot anar a la seva segona residència".

La contradicció entre el que ha dit el govern i el seu president ha quedat en l’aire i, finalment, la Moncloa ha assegurat que el BOE especifica que està permesa la llibertat de moviments dins de l’àmbit territorial de la desescalada que hagi entrat en fase 1, i per tant, sí que es pot viatjar a segones residències dins l'àmbit provincial o d'àrea de salut.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat