El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha contestat a Oriol Junqueras que "no és el moment de qüestionar els suports a una mesura sensata". "Crec que la votació d'ahir cal entendre-la com una bona notícia per al nostre país independentment de qui donés suport a la pròrroga", ha argumentat aquest dijous al matí en una entrevista a Telecinco.

En aquest sentit, Echenique ha afirmat que era "indispensable" prorrogar l'estat d'alarma per "poder vèncer al virus" i ha alertat que s'hauria anat a un "desconfinament abrupte" si partits com Ciutadans no haguessin donat suport a la mesura. El portaveu d'Unides Podem ha considerat "una bona notícia que almenys un partit de la dreta actuï de forma responsable".

Junqueras reclama claredat

Junqueras, des de Lledoners ha estat clar: les accions de Pedro Sánchez durant la gestió del coronavirus poden acabar condicionant el suport d'Esquerra al govern espanyol: "És evident que el PSOE ha de decidir si es llança als braços de Ciutadans o si vol mantenir les majories de la investidura. Òbviament està a les seves mans però no pot continuar com fins ara i no es poden seguir imposant les decisions per por a Vox". I titlla de "nacionalisme desbocat" el que ha condicionat les decisions del govern de socialistes i Podemos en la gestió d'aquesta pandèmia.

Per tot plegat, Junqueras avisa: "Esquerra amb el PSOE només té un acord d'investidura per una mesa de negociació entre governs. Si no es reprèn el diàleg amb Catalunya, s'acaba la legislatura". 

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món