Un espai televisiu que havia de ser sobre resoldre dubtes tècnics o científics entre els més joves i els petits de la casa, ha acabat derivant en temes més banals. El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha dedicat un espai a TVE sobre l'ús correcte de les mascaretes, la feina dels laboratoris de l'estat espanyol, entre d'altres qüestions. Però la temàtica ha acabat derivant i han posat de relleu una carta que una nena hauria escrit al president Pedro Sánchez, preocupada per si el 'ratoncito' Pérez pot seguir treballant durant el confinament.

Moncloa fins i tot ha publicat la carta de la nena, la Sofia, a través del programa La infancia pregunta on diu: "Bon dia, senyor Sánchez. Se m'acaba de caure una dent. Li puc deixar al 'ratoncito' Pérez o haig d'esperar a que s'acabi la quarentena? Perquè no sé si pot venir des de casa seva a recollir-la. Què faig?"

carta ratoncito perez EFELa resposta de Duque, en comptes de Sánchez, ha estat aquesta: "El ratoncito Pérez té un salconduit permanent per anar on hagi d'anar i continua treballant". I per acabar-ho de completar, Fernando Simón, director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias del ministeri de Sanitat, ha afegit: "I a part de salconduit, segur que té els equips de protecció adequats per no emmalaltir ni infectar als nens en cas de tenir el coronavirus".

Les crítiques al programa i el ministre Duque no s'han fet esperar. A través de twitter, molts titllen aquest espai de propaganda política per part del govern de Pedro Sánchez i de frivolitzar amb la situació que es viu.