La ministra de Treball, Yolanda Díaz, crida a la consciència social col·lectiva en la gestió dels ERTE derivats de la crisi del coronavirus. Per això avisa: "Quan acabi aquesta pandèmia, revisarem quines empreses han comès un frau".

Malgrat que precisament els autònoms i les petites empreses són les qui més retreuen al govern de Pedro Sánchez la consideració que se'ls té, amb ajornaments de liquidacions que no passen dels trenta dies, Díaz és conscient a la vegada que "són els qui ho estan passant més malament en aquesta crisi". I afegeix: "Ens hem de sacrificar tots i totes en fer un bon ús dels recursos públics".

La ministra de Podemos està convençuda que "hi ha empreses que encara poden aguantar una mica més" i per tant tan sols han de demanar un ERTE aquelles "que ho necessitin". Malgrat que el govern d'Espanya es compromet a estudiar i revisar cas per cas quan tot això hagi passat, admet que ja s'han detectat alguns casos de força major que des de l'estat "s'han reconvertit o fins i tot evitat  amb la finalitat de reduir els costos a l'erari públic". 

Un dels objectius de l'estat és el sector del turisme, entès des de la restauració, l'hosteleria i el comerç que abans de que arribés el coronavirus comptava amb cinc milions d'assalariats. Díaz defensa que és "això el que ara mateix hem de cuidar i protegir". L'altre és que el retorn a la feina ha de ser segur amb totes les mesures: "Ningú pot ni ha d'emmalaltir a la feina".

Per això demana la col·laboració de tots els partits i agraeix l'actitud "d'Esquerra, Ciutadans, el PNB i tots aquells que cooperen". I ha enviat un missatge de tranquil·litat: "La renda mínima vital està garantida i tot el govern està d'acord, no hi ha matisos".