Màscares com a abillament bàsic, escoles tancades, manteniment del teletreball, nens al carrer durant curts períodes de temps... Així podria ser el desconfinament gradual que en aquests moments prepara un grup d'experts del ministeri de Sanitat que comptaria amb la col·laboració de les comunitats autònomes i que prepara ja com podria ser la desescalada quan remeti la crisi del coronavirus.

Així ho avança avui La Vanguardia, que assegura que el ministeri s'està preparant per a un desconfinament que podria començar a partir de l'11 de maig, data per a la qual encara queden més de tres setmanes. A partir d'aquesta data es podria començar a sortir al carrer, però de manera gradual. Els nens podrien fer-ho durant curts espai de temps, es podrà sortir a fer esport i els treballadors no essencials podran anar als seus centres de treball, encara que s'imposarà el teletreball. Els majors de 70 anys, en canvi, hauran de romandre al domicili segurament fins a l'arribada de l'estiu.

A més, durant l'estació calorosa amb tota probabilitat no hi haurà actes multitudinaris culturals ni esportius, mentre que potser es podrà anar a la platja, però sense aglomeracions. Quant a les escoles, es dona per fet que no obriran fins a la tardor. Fer-ho abans implicaria dividir l'ocupació de les aules a la meitat, una cosa complicada des del punt de vista organitzatiu.

Sempre segons el mitjà citat, l'activitat comercial també experimentaria un retorn gradual. Es permetrà obrir sempre que es pugui garantir la distància social establerta i es realitzi una desinfecció constant de l'establiment. Els supermercats i els centres comercials seguiran la norma de reducció de l'aforament actual. Més complicat ho tindran els bars i restaurants, que hauran de reduir com a mínim a la meitat el seu aforament. I el mateix passarà amb els cinemes o les sales de teatre.