L'objectiu de "doblegar la corba" de propagació de la pandèmia de coronavirus que s'ha fixat el govern de Pedro Sánchez amb la implantació de l'estat d'alarma sembla encara llunyà. Si més no, segons l'última actualització del ministeri de Salut ja són 17.147 els espanyols infectats de Covid-19 i han mort 767 persones, la immensa majoria a Madrid.

Es tracta d'un 20% més que ahir, més de 3.431 contagis i 169 nous morts en les darreres 24 hores, si es compara amb el darrer balanç que van fer públic les autoritats sanitàries aquest dimecres a les 12h. La previsió, tal com ja han anat avançant experts i dirigents polítics, és que el pic arribi al llarg de les properes setmanes. Dels poc més de 17.000 infectats, n'hi ha gairebé un miler ingressats a l'UCI. Fins ara, 1.107 persones s'han curat.  

Fins ara, des del govern espanyol encara no havien desglossat el detall de les dades per franges d'edat, però el director del Centre de Coordinació d'Emergències Mèdiques i Sanitàries ha confirmat avui que tenen constància com a mínim de tres morts de persones menors de 65 anys. "Tot i que l'impacte és molt menor" en els joves, sí que hi ha afectació. Així mateix ha explicat que la gran majoria de contagis són de menors de 65 anys. Només un 33% dels malalts es troben per sobre d'aquesta franja. 

En relació amb les xifres que proporciona el ministeri, cal tenir en compte que es computen només els contagiats als quals s'ha fet la prova del Covid-19. 

dades ministeri Sanitat coronavirus

El 40% de casos detectats, a Madrid

La comunitat de Madrid continua capitanejant el rànquing de defuncions per coronavirus. Allà s'hi concentren el 65% dels qui han perdut la vida pel Covid-19. També encapçala la llista d'afectats, amb molta diferència respecte a la resta. La capital espanyola acumula el 39,5% dels casos, 6.777. La següent a la llista és Catalunya, amb 2.702 malalts de coronavirus. Entre tots dos territoris, Madrid i Catalunya, sumen la meitat de tots contagis de l'Estat

Per darrere hi ha el País Basc i Andalusia, que superen cadascuna el miler de contagis. La regió amb menys afectació és Ceuta, on només s'ha detectat un cas. 

Ja fa un mes i mig des de la detecció del primer cas de coronavirus a Espanya. Va ser a la Gomera, l'1 de febrer. El segon confirmat va ser nou dies després a Palma.