El Departament de Salut ha fet públiques les dades sobre víctimes i casos greus del coronavirus a Catalunya de manera territorialitzada. 

Segons aquestes dades, que la consellera, Alba Vergés, ha exposat durant la compareixença diària del Procicat, l'àrea de Barcelona i la Catalunya central concentren el nombre més gran de víctimes.

- Catalunya Central: 71, dels quals 43 corresponen a la Conca d'Òdena.
- Lleida i Pirineus: 20
- Girona: 37
- Tarragona: 8
- Terres de l’Ebre: 1
- Barcelona: 535

Pel que fa als casos greus:

- Catalunya Central: 56
- Lleida i Pirineus: 33
- Girona: 58
- Tarragona: 38
- Terres de l’Ebre: 8
- Barcelona: 828

Amb relació als equipaments, Vergés ha explicat que ja hi ha destinats 1.406 llits a disposició d'UCI, de les quals 1.016 estan ocupats per persones amb coronavirus i 863 són persones que reben ventilació assistida.

La consellera ha subratllat que l'ampliació d'espais s'ha de dur a terme tenint en compte la disposició de professionals. En aquest sentit, ha explicat que l’àrea metropolitana Nord ha incorporat o està fent acollida de 18 estudiants, 11 metges que han superat el MIR però sense plaça assignada, 14 infermeres de 4t d'Infermeria, l'hospital de Sant Pau ha incorporat 16 metges amb MIR que tampoc tenien plaça assignada, i el Vall d'Hebron, a més dels jubilats que està reincorporant, hi ha sumat 52 estudiants d’Infermeria.

Pel que fa al material, ha explicat que "estan arribant comandes constantment" per garantir la seguretat de la feina dels professionals. Vergés ha enumerat que avui mateix s'han rebut 500.000 mascaretes quirúrgiques, 208.000 de més protecció per atenció directa a malalts (FFP2 i FFP3), i 20.000 bates més que, de seguida, es posen a disposició de centres sanitaris i centres residencials i de serveis essencials.

A finals aquesta setmana Salut espera poder rebre centenars de respiradors per dotar els nous espais que es van ampliant. Pel que fa a les proves ràpides, s'espera per demà l'arribada de 50.000 unitats, i dues rebudes més de 100.000 unitats cadascuna.

Segons la consellera, cada setmana es gasta de mitjana 1 milió de mascaretes quirúrgiques, 175.000 de FFP2 i FFP3, i 200.000 bates. "L'arribada de comandes és constant, i el repartiment als nostres professionals també ho ha de ser. Aquesta és una manera de treballar coordinada i descentralitzada", ha subratllat Vergés.