El Govern espanyol i els executius de les diverses comunitats autònomes han acordat que el curs escolar acabarà al juny, com cada any, tot i les jornades perdudes a causa del tancament de les escoles pel coronavirus. És a dir, després de dies de debat, s'ha decidit que no s'allargaran les classes durant l'estiu.

Tot i això, sí que es deixa la porta oberta a que cada govern organitzi o doni suport a la realització d'activitats de reforç durant l'estiu, "en formes diverses i combinades amb activitats lúdiques".

Aquesta ha estat la principal de les decisions adoptades en la reunió de la Conferència Sectorial que ha mantingut aquest dimecres i de forma telemàtica la ministra d'educació, Isabel Celaá, i els consellers d'educació de les diferents comunitats. L'objectiu de la reunió era  definir com s'ha d'afrontar la finalització del curs escolar 2019-2020, que ha quedat completament alterat per la pandèmia de coronavirus.

Fonts del ministeri d'Educació també han detallat que les activitats estivals, que seran programades per les diferents conselleries, "poden estar promogudes per altres administracions o organitzacions, comptant amb el concurs del voluntariat i en contacte amb els centres educatius i els seus docents".