Els alumnes ja no tornaran a les aules aquest curs 2019-2020 a causa de la pandèmia del coronavirus, ara bé, segons ha pogut saber El Periódico, no està clar que el curs 2020-2021 es pugui realitzar a les aules amb normalitat. 

Fonts del Ministeri d'Educació han explicat que "la possibilitat de treballar online no es descarta, sobretot, per al començament del curs vinent". El citat mitjà assegura que el ministeri està estudiant la possibilitat de que hi pugui haver torns a les aules amb alumnes presencials i alumnes que treballin online.

Ja hi ha països que estan començant a recuperar la normalitat a les aules com la Xina, on les escoles que han obert es desinfecten diverses vegades al dia, es fan servir mampares per separar les taules i l'ús de mascareta és obligatori.

A Espanya ja s'ha descartat la tornada aquest curs però encara no s'han establert les normatives que s'aplicaran a les aules de cara al setembre. Per ara, la nova normalitat implica limitar l'aforament als recintes amb públic; ara s'ha de determinar com afectarà a les escoles aquesta limitació.