La CUP votarà en contra de la pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus. Tampoc no donarà suport als decrets laborals i econòmics que se sotmetran a votació demà al Congrés. No és que estiguin en contra del confinament de la població, justifiquen, sinó que veuen que les mesures que s'han adoptat des del govern espanyol són "insuficients" i fins i tot, en alguns casos, "equivocades". Amb aquest posicionament en contra, que no afectarà el resultat final de la votació, els anticapitalistes també volen criticar "la proposta de pacte d'estat" basada en "una raó d'estat buida, on els pobles i els treballadors no hi tenen cabuda".

Pel que fa al decret que estableix el permís obligatori retribuït, els cupaires lamenten que "torna a posar el pes de la crisi sobre la classe treballadora, que haurà de recuperar les hores". També consideren "absolutament insuficient i fins i tot preocupant" que s'hagin considerat improcedents però no nuls els acomiadaments pel coronavirus. En l'àmbit econòmic, lamenten que se segueix "una lògica d'endeutament públic per tal de rescatar les grans empreses i els oligopolis".

Sobre els nous "pactes de la Moncloa", els anticapitalistes avisen que aquests "recorden a un temps de pau sense memòria, d'una raó d'estat feta sobre la base de l'atropellament de pobles i drets".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món