El cap d'una delegació de la Creu Roja xinesa que visitava Milà, a Itàlia, ha deixat en ridícul el ministeri de Sanitat espanyol, que dirigeix Salvador Illa. El representant xinès ha esbroncat les autoritats italianes per no haver fet prou per confinar totalment la població pel coronavirus, i s'ha mostrat indignat per haver vist persones que caminaven per la capital de la Llombardia sense mascareta. Però casualment, gairebé al mateix moment que transcendia la notícia, el ministeri de la Salut espanyol assegurava en un tuit que "no cal utilitzar les mascaretes" per a la població en general.

Fins i tot la revista americana Time s'ha fet ressò de les crítiques que ha llançat la Creu Roja xinesa a la manera de fer de les autoritats italianes, i n'ha publicat el vídeo. "No sé en què esteu pensant", titula Time, citant el delegat xinès, quan s'adreçava als italians.

El ministeri de Sanitat espanyol ha difós una informació sobre l'ús de mascaretes en la línia totalment contrària a la de la Creu Roja xinesa, i amb criteris molt més laxes.

"La població sana en general no necessita utilitzar mascaretes", assenyala. Fins i tot per als sanitaris no ho considera sempre necessari. "El professionals sanitaris indicaran l'ús de mascaretes en aquelles situacions en les quals es consideri necessari", es limita a indicar.

Només les preveu segur per als malalts de coronavirus.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món