La polèmica de les darreres hores ha fet suspendre el concert dels 200.000 euros, 'Barcelona ens ensortirem' previst pel 9 de maig. La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit anul·lar la iniciativa i fer-ho públic: "El projecte ‘Barcelona, ens en sortirem’ no es farà. Des de la tristesa per la cancel·lació d'un projecte que s'havia engegat amb la millor de les intencions".

En les darreres hores, fins a nou dels artistes principals havien anunciat que es retiraven del projecte. Per la seva banda, Colau havia aconseguit posar d'acord a tota l'oposició política que han titllat de "vergonya" la gestió econòmica i la iniciativa en aquesta situació de crisi social i sanitària sense precedents. En un comunicat publicat a Facebook, l'alcaldessa assegura que sent una profunda "tristesa" per prendre aquesta decisió, malgrat els esforços per reconduir la situació: "Hem intentat reformular la proposta amb la implicació d'El Terrat, que s’ha ofert a què tirés endavant sense suposar cap despesa de diners públics. Així i tot, valorant el malestar generat, els organitzadors decidim cancel·lar".

Sense entrar en el detall, Colau admet que s'ha equivocat: "Com a Ajuntament assumim els nostres errors. Quan les coses no surten bé, encara que s'hagin fet amb la millor de les intencions, és millor aturar a temps i fer les reflexions oportunes". Una de les crítiques més escoltades en les darreres hores era el plantejament del consistori: pagar a una productora els requeriments tècnics i baixar o demanar que ho fessin directament de forma gratuïta als cantants.

Per això, l'alcaldessa vol compensar-ho remarcant les ajudes que assegura que sempre ofereix al món de la cultura: "Quan va començar aquesta crisi ràpidament vam anunciar mesures de suport a la cultura local, entre les quals 2 milions d’euros en ajuts extraordinaris o la reorientació dels grans festivals municipals (com el Grec o la Mercè) per donar suport a aquest teixit.  A nivell més estructural, recordar també que som l'única administració que des de fa anys destinem més del 5% del pressupost a cultura".

Colau ha reiterat que l'únic objectiu de 'Barcelona ens ensortirem' era fer un "homenatge a la ciutat" però les maneres l'han fet tancar. Una situació on l'alcaldessa afegeix una altra raó, segons ella, més destacada: "Una breu reflexió sobre cap a on ha derivat aquesta polèmica a les xarxes per oportunisme polític. Qualsevol iniciativa pública ha d’estar exposada a les crítiques i l’exigència de transparència. Però una cosa són dubtes i crítiques, que es poden resoldre parlant i fent canvis si cal, i una altra molt diferent és la política del linxament, l’insult i la polarització que s’ha normalitzat a aquest país els darrers anys".

Sense donar exemples d'insults que segons ella ha rebut en les darreres hores, considera que se li ha tirat a sobre dosis "d'odi" i creu que aquesta no és la manera "justament en aquests temps difícils i escoltar els matisos de qui pensa diferent". L'oposició, com el regidor Jordi Martí de Junts per Catalunya, precisament el que li retreu a Colau és que aquesta iniciativa es publiqués sense consens i amb unes xifres que havien d'anar regides al concurs públic i la transparència.