El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat que els populars donaran suport a la pròrroga de l’estat d’alarma fins al 9 de maig perquè l'executiu espanyol "acoti la pandèmia" i ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “compleixi”, que demani perdó i que “aprofiti” aquesta “confiança”. El president del PP ha argumentat que calen “mesures eficaces” i ha demanat a Sánchez que governi amb “determinació” després de la "ineficàcia” mostrada fins ara.

Durant la seva intervenció al ple del Congrés d’aquest dimecres, Casado ha negat que el govern espanyol estigui pecant de “prudència”: “Estan pecant d’incompetència. Amb els nostres fills no es juga i amb la salut dels espanyols, tampoc”, ha dit. “Per mi no quedarà, avui complim amb la nostra part”, ha dit Casado, que ha insistit a reclamar una “gestió eficaç” i que “acoti la pandèmia”. Casado ha afirmat que hi ha “llum al final del túnel” del qual l’executiu de Sánchez “no sap sortir” i ha reivindicat que el PP és “alternativa política”.

El cap de l’oposició ha retret al govern espanyol que no hagi contestat els plantejaments que ha fet el PP. “Li hem donat tot el que ha demanat”, donant suport a la “mesura més dràstica” i amb “més poders excepcionals” en la història de la democràcia”, ha afirmat, i ha retret la manca “d’eficàcia, transparència i humilitat” de l’executiu.

“Els espanyols estan complint. El govern ha de començar a complir amb ells”, ha remarcat. Casado ha recordat les víctimes mortals i les seves famílies i ha afirmat que es podrien haver evitat moltes defuncions si s’haguessin pres mesures amb més celeritat. “Això no és una guerra, és una catàstrofe en vides humanes”, ha afirmat.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món