El nou sistema de rodes de premsa de la Moncloa, que permet la participació dels periodistes en directe a través de videoconferència, tampoc no s’ha salvat del desastre. Malgrat que s’havien fet proves tècniques anteriors, el caos ha estat la nota dominant. Fins i tot una periodista, del diari Ara, s’ha quedat sense poder preguntar, malgrat que li tocava. Un altre periodista ha vist com la seva pregunta es tallava i no la podia acabar. Els talls de connexió han estat constants.

Fins i tot s’ha viscut un moment surrealista, quan algú, en una conversa privada, li ha dit al seu interlocutor: “Jo no tinc la culpa que vostè no tingui estudis i s’hagi hagut de ficar a policia”. Un moment que ha deixat desconcertat el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, sobre qui van recaure la majoria de les crítiques de la premsa pel sistema utilitzat anteriorment.

 

La Secretaria d'Estat de Comunicació (SEC) va proposar aquest diumenge un nou model de rodes de premsa perquè els mitjans de comunicació puguin intervenir en directe a través de videoconferència a les rodes de premsa telemàtiques de la Moncloa amb motiu de la crisi del coronavirus.

Aquest model permet preguntar per videoconferència a professionals d'uns 80 mitjans de comunicació que van habitualment a la Moncloa i que han seguit de forma presencial les rodes de premsa dels set Consells de Ministres celebrats entre els mesos de gener i febrer. En paral·lel, els professionals de mitjans “no habituals” també s’organitzen, per sorteig, per poder participar en les rodes de premsa diàries.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món