Ahir no es va produir cap canvi d’aliances del govern espanyol. Així ho ha volgut deixar clar la vicepresidenta Carmen Calvo aquest dijous, després del no d’ERC a la quarta pròrroga de l’estat d’alarma i de l’entrevista d’Oriol Junqueras reclamant claredat al PSOE. La dirigent socialista ha sostingut que són un “govern progressista” i que es mantindrà la interlocució amb la Generalitat. “Continuarem dialogant perquè Catalunya tingui un futur en el nostre encaixa constitucional”, ha assegurat Calvo.

Tot plegat l’endemà que el govern espanyol salvés in extremis i amb els vots ajustats la quarta pròrroga de l’estat d’alarma. No va aconseguir els vots necessaris fins minuts abans de començar el ple al Congrés els Diputats, quan va tancar un acord amb el PNB perquè hi votés a favor. Hores abans, el dimarts al vespre, Sánchez i Arrimadas van segellar un acord també pel . Això ha situat en el centre l’ombra d’un possible canvi d’aliances.

En una entrevista a TVE aquest dijous al matí, Carmen Calvo ho ha negat rotundament. “No hi ha cap canvi d’aliances, som un govern progressista”, ha sostingut en aquest sentit, lamentant que “un partit d’esquerres no hagi entès” que calia l’estat d’alarma “per continuar protegint Catalunya”, amb xifres “molt complicades”. Dit això, ha garantit que no canviaran les polítiques de diàleg. “Aquesta legislatura no ha fet més que començar”, ha assenyalat. “Continuarem dialogant perquè Catalunya tingui un futur en el nostre encaixa constitucional”, ha afegit.

Calvo ha admès la seva “incomprensió” per la posició d’ERC, i més després d’haver parlat per telèfon amb el vicepresident Pere Aragonès durant les hores anteriors. Ho ha atribuït a la “competició electoral” amb JxCat. “Ahir va ser un dia difícil per al mateix senyor Rufián”, ha etzibat.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món