Laura Borràs ha lliurat a Pedro Sánchez un exemplar d'Eines i estratègies pel desconfinament durant el brot de coronavirus a Catalunya. Es tracta de l'informe que ha realitzat el doctor Oriol Mitjà, assessor especial del president Quim Torra per a la desescalada. La portaveu de JxCat ha reclamat el “retorn de les competències plenes” i ha dit que Catalunya vol formar part del bloc “federal” que apliquen països com Alemanya. “Tenir un estat que dificulta i demora és letal”, ha afirmat.

Per altra banda, també ha subscrit les paraules de Meritxell Budó: “Amb un estat independent la gestió hauria estat més àgil i les accions més eficaces”. Borràs ha respost així a la petició del president del govern espanyol Pedro Sánchez, que li ha demanat que reprovés les declaracions de Budó. La portaveu del Govern va afirmar en una entrevista que en una Catalunya independent “probablement no tindríem tants morts ni tants infectats” per coronavirus perquè el Govern hauria decretat el confinament total abans.

En la seva rèplica, Borràs ha afirmat que hi ha polítiques que estan millor gestionades “a prop del territori” i ha lamentat manca d’autocrítica: “El president Torra ho ha fet i ha fet reestructuracions, si ha calgut”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món