En condicions normals, el dijous anterior al Diumenge de Rams l'Ajuntament de Barcelona estaria presentant el dispositiu de l'operació sortida de Setmana Santa. Avui, com ja fa dies, no és un dijous qualsevol. D'aquí que el tinent d'alcaldia de Seguretat s'hagi posat davant les càmeres per anunciar l'activació de "l'operació no sortida de Setmana Santa". 

A partir d'aquest divendres i durant el cap de setmana, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra reforçaran els controls de mobilitat. Es desplegaran 136 agents a les principals vies d'entrada i sortida de la ciutat amb una missió clara: "Que ningú entri ni surti de Barcelona".

Albert Batlle ha demanat un "sacrifici" als barcelonins per poder tenir una "bona Setmana Santa el 2021". I s'ha adreçat específicament als qui "encara creuen que no passa res" per recordar-los que cal que tothom estigui "al servei de l'alerta sanitària" i que la col·laboració de la ciutadania és clau per superar la crisi, per no escampar el virus. "Ja aniran a saludar familiars i amics de segones residències" més endavant, ha dit.

3 milions de desplaçaments menys

Fins ara, les mesures restrictives estan donant resultats. Segons les dades que ha aportat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, la ciutat suma més de 3 milions de desplaçaments menys. I ha desglossat les dades. Pel que fa als viatges en vehicle privat, ja sigui cotxe, moto, bici o patinet, s'han reduït en 1.200.000 cada dia. 

La xifra és encara més gran en relació a l'ús del transport públic. En aquest cas, els passatgers han caigut més en més de 2 milions diaris. 

13.919 denúncies 

Des que es va decretar l'estat d'alarma, el passat 14 de març, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat ja 13.919 denúncies a ciutadans que d'alguna manera o altra han incomplert les normes de confinament. Amb tot, Batlle ha reconegut que en algun cas els agents es poden haver equivocat, però ha pregat que no es faci "de l'anècdota categoria". En aquest sentit ha advertit que es multarà tots aquells qui deixin la brossa fora del contenidor

El màxim responsable en matèria de seguretat a Barcelona ha aprofitat la compareixença per insistir que és important que els veïns de la ciutat "redueixin les sortides". Ha posat l'accent en la necessitat de "concentrar la compra" i no sortir una vegada per anar a comprar oli, una altra per comprar pa i una extra per a un altre producte. 

coronavirus ada colau jaume collboni mascareta   efe

Aquest matí, l'alcaldessa Colau ha presidit l'arribada de 12 tones de material profilàctic per proveir els treballadors dels serveis essencials de la ciutat dels equips de protecció corresponents.