La conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid no té informació sobre què ha passat amb els dos avions amb material sanitari comprat a la Xina que haurien d'haver aterrat a la capital espanyola fa dies, de manera que una sospita plana sobre el govern presidit per la popular Isabel Díaz Ayuso, la possibilitat d'haver estat víctimes d'una estafa.

Aquesta teoria, exposada avui per El Plural, se sustenta en el fet que el govern autònom madrileny seria coneixedor de l'avís dels seus col·legues de la Llombardia, avisant que el mercat de pertrets sanitaris està "ple de bandits" en l'actual situació d'alarma mundial pel coronavirus.

Es pot recordar que Ayuso va anunciar amb focs artificials que havien noliejat dues aeronaus amb equip de protecció que havien d'aterrar el passat 23 de març. D'aquests aparells a dia d'avui no se sap el seu emplaçament. De fet, sembla que no es pot ni certificar la seva existència.

En declaracions a El Confidencial, ayuso es va comprometre a donar totes les explicacions una vegada els avions aterrin a la ciutat castellana, per afegir que les compres de material sanitari semblen, actualment, "un mercat persa", il·lustrant-lo amb un exemple: "cal portar per endavant, mínim, la meitat dels diners."

El cas és que aquest material ha tingut un cost de 23 milions d'euros, una part de la qual, pel que sembla, s'hauria avançat, i de moment ningú no sap que ha passat. En aquest context, la possibilitat d'una colossal estafa sembla més que possible.