A Àustria ja no caldrà tenir cap justificant per poder sortir de casa a partir d'aquest divendres 1 de maig. El govern ha anunciat que aixecarà el confinament per aturar el coronavirus i fins i tot permetrà que les persones puguin reunir-se fins a un màxim de deu en un mateix lloc si l'espai escollit és públic. No hi ha limitacions en cases o punts privats. D'altra banda, el sector de la restauració i l'hostaleria no es podrà obrir fins el 15 i 29 de maig respectivament. 

Aquestes noves mesures s'hauran de fer seguint totes les obligacions de protecció com mantenir la distància mínima d'un metre entre les persones i tapar-se el nas i la boca dins els comerços i el transport públic. El ministre de Sanitat austríac, Rudolf Anschober, ha explicat que la restricció de moviments queda totalment anulada a qualsevol efecte. El país, amb 569 víctimes mortals per la covid-19 i més de 15.000 casos positius confirmats, és un dels que encapçala el rànking de l'OCDE en nombre de tests fets a la població. A expenses de conèixer el recompte actualitzat després de l'engany d'Espanya, Àustria estaria entre els deu països amb les xifres més destacades. 

A nivell esportiu, la Fórmula 1 també preveu començar la seva temporada amb el Gran Premi d'Àustria en el circuit Red Bull d'Spielberg el diumenge 5 de juliol. Malgrat que ho farà sense espectadors, l'anunci ja s'ha oficialitzat i substituirà l'estrena prevista, abans de la pandèmia, en el circuit de França.