La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest dilluns començarà a Catalunya un assaig clínic per tractar el coronavirus. Segons ha explicat al FAQs de TV3, és el primer assaig que es fa i servirà tant per a positius com per a contactes.

En el cas dels positius, se'ls donarà un antiretroviral per baixar la càrrega vírica i que, per tant, deixin de transmetre el virus, mentre que en el cas dels contactes el que es buscarà és que no puguin arribar a desenvolupar el covid-19. Segons ha informat, es tindran dades dels resultats d'aquí a 21 dies. "Pot ser un canvi important", ha celebrat la consellera.

"Les mesures venen tard"

La consellera de Salut, també ha retret al govern espanyol que les mesures que han plantejat en el marc de la declaració de l'estat d'alarma per coronavirus "vénen tard" i, a més, assegura que ells "ja les havíem aplicat". "No són la solució, no són cap recepta, nosaltres esperàvem que posessin solució als nostres dubtes", ha lamentat Vergés.

En aquest sentit, la consellera ha considerat que des de l'Estat "s'ha recentralitzat sense sentit" i ha avisat que això "no ajuda". D'altra banda, Vergés ha defensat que a Catalunya "s'ha donat explicacions a la ciutadania" perquè "s'entenguin" les mesures.

"En una situació tan important, que no dura dos dies, la ciutadania ha d'aguantar, i perquè aguanti la gent ho ha d'entendre molt bé", ha explicat. Vergés ha dit que, en explicar bé l'abast de les mesures, es pretenia preparar bé el sistema sanitari perquè no es "tensionés" tant com a altres territoris.