La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha afirmat que vota en contra de la seva voluntat política a favor de l'estat d'alarma. En una entrevista a Telecinco, ha exposat la defensa del seu vot apel·lant a la responsabilitat que assegura tenir amb els espanyols: "Per ganes, si fos per desfogar-me, votaria una altra cosa però estic afectant a milions de persones que dissabte tindrien un problema, s'acaben els ERTO, les ajudes pels autònoms i els sanitaris es queden sense un pla alternatiu".

Per això ha reiterat la seva oposició al president Pedro Sánchez i el vicepresident Pablo Iglesias però ara el que toca és complir i, segons assegura, donar exemple des del Congrés: "No es vota si t'agrada Pablo Iglesias, sinó si dissabte cau l'estat d'alarma". A diferència del debat d'investidura, Ciutadans ara sí vol prendre partit al marge del paper que tinguin els partits independentistes catalans i bascos: "A mi no m'importa ser més o menys important, sinó ser útil". Arrimadas, que ja està en la recta final del seu embaràs, avui no baixarà al faristol del Congrés com a mesura de prevenció.

Sobre la baixa de Juan Carlos Girauta del seu partit per haver donat el sí a Sánchez, la presidenta dels taronges li desitja bona sort: "Només tinc paraules bones per Girauta. Ja feia mesos que no estava al partit, com a persona és molt vàlida".