Les iniciatives del president Quim Torra per fer front al coronavirus cada vegada troben més adeptes entre els presidents autonòmics de l'estat espanyol. El president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, va exigir el confinament total la setmana passada, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, trobava "coherents" les propostes de Torra i avui se n'ha afegit una altra. La presidenta de les Illes Balears, la socialista Francina Armengol: "Ens sumem a la crida del president Torra per una renda social garantida extraordinària"

El govern català va demanar a l'espanyol reajustar la tramitació de la renda garantida a la ciutadania (RGC) per fer front al 100% dels serveis socials i de tots aquells que hagin tancat. D'aquesta manera, es podria garantir una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en una situació de pobresa i que ara podrà augmentar en termes de valors absoluts.

Armengol ha anat més enllà en la demanda al seu govern socialista de Pedro Sánchez. I li ha recordat que les Illes Balears encara no han rebut les mascaretes que els van prometre ni la resta de material sanitari: "La compra que el Govern de les Illes Balears va avançar amb 400.000 mascaretes és tot el que ens ha arribat". I ha afegit que és "conscient de les demandes i la urgència de tothom", però no poden seguir més temps esperant allò que els van garantir que arribaria fa una setmana.