El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, creu que fer uns nous pressupostos des de zero per fer front a la crisi del coronavirus no és la solució perquè es necessitarien sis mesos. "No podem esperar sis mesos a fer pressupostos, potser llavors serien previsions desfasades. És millor gestionar la situació amb els pressupostos del 2020 que eleven el sostre de despesa en 3.000 MEUR que no amb els del 2017 prorrogats. Necessitem instruments ja", ha defensat. Segons Aragonès, un cop aprovats els comptes es poden fer les modificacions que calgui i ha argumentat que la llei habilita a fer canvis.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Aragonès ha defensat la necessitat d'activar els pressupostos en un període breu de temps: "D'aquí a unes setmanes necessitarem tenir activats els pressupostos", ha afirmat, i ha defensat que en l'actual situació de crisi pel coronavirus "és molt important preservar els llocs de treball". 

Aragonès, que va donar positiu de Covid-19 i ha afirmat arrossegar encara "símptomes del coronavirus", ha considerat que "els avals públics que està fent el Govern ajuden però són insuficients".

A més, també ha apuntat que "les mesures del govern espanyol són un pas, però no són suficients per contenir el que ens passarà", per això ha demanat que el Banc Central Europeu activi la política monetària i, a més, ha ressaltat que des del govern s'ha injectat recursos al departament de salut.