El govern de la Junta d'Andalusia lamenta que Pedro Sánchez anunciï un finançament extraordinari a les comunitats autònomes quan encara no ha pagat el pressupost fixat abans de la pandèmia. Aquest migdia, la ministra d'Hisenda, María José Montero, ha anunciat una partida oficial de 16.000 milions d'euros per les comunitats que no serà amb caràcter de préstec ni s'haurà de retornar. 

En paral·lel, el president andalús, el popular Juanma Moreno, ha recordat que cap dels fons anunciats han arribat encara: "Seguim sense rebre un euro adicional en sanitat malgrat que s'ha anunciat. Insisteixo que la visió perifèrica que tenim a les comunitats autònomes pot aportar molt a les decisions que es prenen". El govern andalús assegura que encara no ha rebut els 55,7 milions d'euros inicials que havien promès des de la Moncloa per combatre la covid-19. 

Amb l'anunci de Montero aquest migdia, donen un bri d'esperança. Moreno ha declarat: "Esperem que aquesta vegada sí arribin". El primer tram està previst que serà de 10.000 milions.