El govern d'Angela Merkel ha deixat als lands la responsabilitat del desconfinament, i són ells els qui prendran les mesures, segons informa el diari Frankfurter Allgemeine. És tot el contrari del que fa el govern espanyol de Pedro Sánchez, que centralitza les decisions.

El govern alemany es limitarà a marcar els criteris generals, entre els quals destaca que els lands hauran de garantir que si en una localitat o en el districte d'una ciutat es produeixen més de 50 noves infeccions de coronavirus per cada 100.000 habitants en un període de 7 dies, es farà marxa enrere en el desconfinament. Però només es prendrà la mesura en el punt afectat.

Captura de pantalla 2020 05 06 a les 15.21.07"El govern federal deixa als lands la responsabilitat del desconfinament", titula el Frankfurter

Merkel ha consensuat aquesta política en una reunió amb el presidents dels lands aquest dimecres, i el resultat n'és un projecte de resolució redactada.

Arran d'aquest acord, es reobriran les botigues, sense límit de metres quadrats, seguint el criteri d'evitar les cues. Es mantindrà la distància social d'1,5 metres en l'espai públic, almenys fins al 5 de juny, i també s'inicia l'11 de maig un retorn gradual dels nens i nenes a l'escola, començant pels alumnes amb "necessitats especials de suports, com per exemple per la seva situació familiar".

Els detalls de l'aplicació en tot cas corresponen a cada land.