El líder dels populars, Alejandro Fernández, ha retret al president, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament, la gestió dels darrers dies; li ha demanat si comparteix les declaracions de la consellera Meritxell Budó que en una Catalunya independent hi hauria hagut menys morts; ha acusat l'executiu de "substituir l'indecent Espanya ens roba per l'immoral Espanya ens mata" i de no poder aparcar les "obsessions identitàries". "Són capaços d'arribar a l'esperpent de dir que 1.714.000 mascaretes són un insult a la identitat de Catalunya. No s'adonen que això no és normal. No només dels del punt de vista polític, és que no és normal des del punt de vista psiquiàtric", ha sentenciat.

El president ha contestat visiblement irritat. "De lliçons, ni una. M'he dedicat des que ha començat la pandèmia a salvar vides, a estar al costat de la gent. No he tingut cap altra prioritat, per tots els ciutadans de Catalunya", ha assegurat.

Ha recordat que, segons un estudi de la fundació Konrad Adenauer, els països més descentralitzats, com Alemanya, han respost amb més eficiència a la pandèmia, igual com ho han fet els països petits. "Sense imposicions, amb diàleg, amb cooperació, tot això hauria anat molt millor. Però no ens hem trobat això de l'Estat espanyol. D'un dia per un altre les nostres competències van ser abolides. Demanem cooperació", ha insistit.