La consellera de Salut del Govern, Alba Veregés, ha comparegut aquest dimecres al Parlament en el marc del debat monogràfic sobre la Covid-19 i ha aprofitat per denunciar la centralització de la gestió de la pandèmia. 

"El comandament únic no és mai la solució", ha indicat la titular de Salut al mateix temps que ha recordat que el govern espanyol va tardar massa en decretar el confinament tot i les advertències de la Generalitat. 

Alba Vergés Salut ERC Ple Covid-19 - Sergi Alcàzar

La consellera Alba Vergés durant la seva intervenció al ple monogràfic sobre el coronavirus / Sergi Alcàzar

Conviure amb la pandèmia

Vergés ha començat la seva intervenció a la Cambra explicant que haurem d'aprendre a conviure amb la pandèmia i ha matisat que s'haurà de fer amb una sèrie de mesures de seguretat a les quals ens haurem d'acostumar.

Entre aquestes noves mesures hi ha les higièniques, les quals la consellera ha explicat que "són senzilles i s'han d'interioritzar".

De la mateixa manera, Alba Vergés ha assegurat emocionada que sent orgull del sistema de Salut del país: "Tenim un país petit però molt potent".

"42 milions d'unitats de material de protecció"

La consellera ha aprofitat per recordar una sèrie de dades com la quantitat de material que el seu departament ha comprat fins al mes de juny i ha assegurat que s'ha adquirit un total de 42 milions de material de protecció. "Des del primer positiu a Catalunya vam fer una central de compres per adquirir tot el material possible", ha concretat.

Pel que fa a les proves de detecció del coronavirus, Vergés ha concretat que a Catalunya s'han fet 700.000 proves PCR a 400.000 persones a més de les 50.000 que s'han fet en el marc del projecte Orfeu.