L'Advocacia de l'Estat ha presentat un nou recurs davant la jutgessa que dirigeix la investigació del 8-M a MadridCarmen Rodríguez-Medel, on carrega durament contra la magistrada i contra la Guàrdia Civil i l'acusa de practicar una cacera de bruixes contra el govern espanyol, segons ha avançat El País. Concretament, l'Advocacia assegura que la jutge  s'ha llançat a una "busca voraç d'indicis de delicte" contra l'Executiu espanyol i demana l'arxivament de la causa.

A l'escrit, també es retreu tant a la jutge com a la Guàrdia Civil d'iniciar una "causa general" contra les autoritats espanyoles i "contra la gestió de la crisi sanitària. a més, assenyala als agents que van elaborar els ja famosos informes sobre la manifestació del 8-M a Madrid  per voler involucrar dins la causa a Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries. 

L'Advocacia, que representa al delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, també assegura que "els més de 2.000 folis d'investigació han estat necessaris" per poder citar com a investigat a Franco demostren que en les "diligències prèvies no hi havia cap indici de delicte" i que per tant la instrucció de Rodríguez-Medel tenia per objectiu trobar aquests indicis, no investigar-los.

El recurs de l'Advocacia no s'atura aquí i també acusa a la Guàrdia Civil  d'atribuir "obscures maniobres" a la Delegació del govern espanyol a Madrid i assegura que els agents han "tergiversat" les declaracions de diversos testimonis que busquen insinuar que se'ls va pressionar amb l'objectiu que es desconvoquessin algunes marxes.