La guerra entre el rei emèrit Joan Carles I i la seva examant Corinna Larsen està en un punt alt davant dels tribunals britànics. Però aquest conflicte s'ha gestat des de fa anys. Segons publica El País, Larsen va començar a estar farta dels tripijocs de l'emèrit des del 2015, com així ho acrediten uns correus electrònics amb el seu advocat als quals han tingut accés des de la capçalera. En aquests correus Corinna arriba a assegurar: "Ell [Juan Carlos I] i els seus amics poden tornar boig a qualsevol amb les seves ximpleries. Estic molt enfadada. Estic a punt de perdre els estreps". 

Després de rebre regals multimilionaris del Borbó el vincle entre els dos amants va començar a trontollar per un enfronament causat per un apartament de luxe al barri londinenc de Belgravia. Aquest immoble era presumptament regal del sultà d'Oman, la seva gestió va dur Corinna al límit i així li va explicar per correu a Dante Canónica, el seu advocat el març del 2015. 

Tot per no embrutar-se 

Un apartament de luxe no és un regal qualsevol. És més, és un obsequi que Felip VI va fer completament inadmissible quan va regular per primer cop els regals que poden rebre els membres de la família reial. En el moment en què Joan Carles rep aquest present l'any 2014 feia poc que havia abdicat i Corinna s'oposava que l'emèrit registrés al seu nom l'apartament. 

"Si no rebés 15 trucades telefòniques cada matí relacionades amb aquest maleït apartament, estaria relaxada, seria realment relaxant. No arribaré a Mustique (les Granadines) fins dissabte. Aleshores, vull apagar el telèfon i prendre una copa a Basil’s. (...) Ell [Joan Carles I] i els seus amics poden tornar boig a qualsevol amb les seves ximpleries. Estic molt enfadada. Estic a punt de perdre els estreps", lamentava en un correu Larsen. Els seus problemes no es limitaven al registre de la propietat a un nom o un altre, ella, que va acabar gestionant l'immoble, va veure que seria un fangar.

En el mateix correu lamentava que el sultà s'havia desentès de l'immoble i que ja no pagava les factures. En el seu escrit subratllava que això la deixa a ella en una situació compromesa, ja que va intermediar en l'operació de compra.

"Potser hauria d'indicar que vaig actuar de bona fe per a ells [Oman] en la compra, que vaig ajudar a adquirir la propietat per a ells, confirmant que no vaig rebre compensació financera de cap mena per la feina (...) Necessito evadir-me de qualsevol responsabilitat abans que això s'embruti", va assegurar al seu advocat, a qui li va recordar que: "Hauré de prendre totes les mesures necessàries per assegurar-me de protegir-me tan bé com sigui possible. No tinc immunitat diplomàtica i no estic preparada per acceptar el cop pel teu amic, cosí, etc. Si això implica haver de notificar al propietari i després als dos bufets d'advocats de qualsevol problema potencial, ho faré". 

Frustració acumulada 

En els correus de Corinna s'explicita la preocupació de l'examant del rei i la seva frustració per la situació. Larsen arriba a retreure al seu advocat que juga a favor de l'emèrit i no d'ella. "Si vols ser mediador o solucionador de problemes, el teu dilema serà conciliar la meva posició de fer les coses lícitament amb la posició d'amics [el rei emèrit] que implica essencialment violar la nova llei [del rei Felip VI] sobre obsequis, vols gratuïts i tot allò que pugui portar la institució a un descrèdit, mentre potencialment viola les lleis anticorrupció i blanqueig del Regne Unit", va assenyalar. 

Per la seva banda, l'advocat es va reafirmar al costat de Larsen. "Només tinc un client, tu, i no tinc cap conflicte d'interessos de cap mena. No estic a càrrec de l'apartament d'Oman. Em van contactar per discutir el tema esmentat. Si vols que convenci el que anomenes “el meu amic” (que, per cert, no és el meu amic) perquè s'assegui amb tu, estic disposat a fer-ho sempre que rebi instruccions clares per la teva part. Et desitjo bones vacances a Mustique. Gaudeix d'una copa a Basil's bar", va sentenciar. 

 

 

Imatge principal: Corinna Larsen, examant del rei emèrit, en una catifa vermella / Europa Press